Beveiliging opvanglocaties vluchtelingen

Ook binnen de opvang van vluchtelingen heeft Alert Beveiliging inmiddels zijn sporen verdient. 

Al anderhalf jaar staat Alert Beveiliging paraat als betrouwbare partner voor de crisisnoodopvang in Nijmegen. Voor deze locatie met plek voor 1400 ontheemde speelt Alert Beveiliging, naast het verzorgen van de essentiële beveiligingstaken,  een integrale rol in het ondersteunen van diverse aspecten binnen de organisatie van de crisisnoodopvang.

Een van de opvallende initiatieven van Alert Beveiliging is het inzetten van bikerteams die de wijk ingaan. Hiermee wordt niet alleen gezorgd voor de veiligheid binnen de opvanglocatie zelf, maar ook voor de rust en veiligheid in de omliggende buurt. Dit proactieve optreden is essentieel om ervoor te zorgen dat de hele gemeenschap zich veilig en gesteund voelt.

Maar het gaat verder dan alleen beveiliging. Alert Beveiliging staat zij aan zij met andere cruciale afdelingen binnen de crisisnoodopvang. Zo bieden zij ondersteuning aan de technische dienst, gezondheidsdienst, leefbaarheid, huismeesters en locatiemanagers, evenals de operationeel coördinatoren. Door deze samenwerking ontstaat er een naadloze afstemming van activiteiten, wat de efficiëntie en effectiviteit van de hulpverlening ten goede komt.

opvang vluchtelingen nijmegen

Het nauwe contact dat Alert Beveiliging onderhoudt met de wijkagenten is ook van onschatbare waarde. Dit stelt hen in staat om snel te reageren op eventuele problemen of zorgen die zich in de omgeving voordoen. Met een telefoonnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is , kunnen incidenten direct worden opgepakt en gaat er een biketeam ter plaatse.  Door deze proactieve benadering wordt niet alleen de veiligheid van de opvanglocatie gewaarborgd, maar wordt ook de samenwerking met de lokale autoriteiten versterkt.

Maar de inzet van Alert Beveiliging gaat verder dan alleen overdag. Ook ’s nachts staan ze paraat. Naast beveiligers levert Alert Beveiliging ook BHV’ers (Bedrijfshulpverleners) die ervoor zorgen dat er constant toezicht is in de slaapvertrekken. Dit waarborgt niet alleen de veiligheid van de bewoners, maar biedt ook gemoedsrust voor het gehele team.

De samenwerking tussen Alert Beveiliging en de crisisnoodopvang in Nijmegen toont aan dat veiligheid meer is dan alleen fysieke bescherming. Het is een samenspel van verschillende disciplines die samenwerken om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor degenen die het het meest nodig hebben.

Alert Beveiliging blijft zich inzetten om deze missie te vervullen en een positieve impact te hebben op de gemeenschap van Nijmegen en daarbuiten.

Benieuwd bent wat wij voor uw opvanglocatie  kunnen betekenen? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op